Бутерфунийки с домашен крем ванилия

28/05/2019
"Знаете ли колко е трудно с пълна с домашни фунийки уста да кажете, че по-вкусно от домашното няма "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 404
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се нарязва на тънки ивици с ширина около 2-3 см, навиват се на метални форми и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути.

В това време се приготвя кремът за фунийките. Прясното мляко се загрява, като се оставя малко от него, за да се разтвори нишестето в него.

Когато млякото кипне, се сваля от котлона и при непрекъснато разбъркване се добавя нишестето.

Постепенно се добавят и двете яйца и маслото. Сместа се връща на котлона и се вари до сгъстяване.

Охладените фунийки се пълнят с крема, който също трябва да е охладен.

Фунийките с ванилов крем се поръсват щедро с кокосовите стърготини.

Поднасят се веднага.

Източник: Rumi Angelova Chaprashikova от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар