Свинско готвено с ориз и зеленчуци

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
29/05/2019
"Големи почитатели сме на непретенциозните гозби - хем познато, хем много вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 303
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата120
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • замразени зеленчуци - 400 г микс (грах и моркови)
  • ориз - 1 к. ч.
  • домати - 1 ч.ч. от буркан (може и пресни)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета, измийте и подсушете с кухненска хартия. В тенджера нагрейте олиото и добавете парчетата месо, поръсете с черен пипер на вкус и пържите до златисто кафяв цвят при затворен капак, като периодично разбърквате.

Прибавете нарязаните на ситно лук и чушка, пържите за кратко. Прибавете замразените зеленчуци, доматите, дафиновия лист и червения пипер, разбъркайте и налейте гореща вода.

Оставете ястието да къкри на бавен огън за около 20 минути, след което прибавете почистения и много добре измит ориз, разбъркайте и налейте гореща вода, ако е нужно.

Варите до готовност на ориза, поръсете с нарязания на ситно магданоз и свалете яхнията със свинско от огъня.

Оставете под затворен капак да се задуши за около 10 минути и сервирайте свинското готвено с ориз и зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
30.05.2019 15:32
Коя част на месото използвате.
0
0