Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Италиански кейк с бадеми и шоколад (La Bella Caprese)

Италиански кейк с бадеми и шоколад (La Bella Caprese)

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Италиански кейк с бадеми и шоколад (La Bella Caprese)3 / 3
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Понякога сладкишът не е просто сладкиш, а обяснение в любов, точно като този италиански кейк"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г осолено + за намазване на формата за печене
  • шоколад - 250 г 70% какао, висококачествен
  • яйца - 4 бр. средни, отделени жълтъци и белтъци
  • пудра захар - 170 г
  • бадеми - 150 г смлени
  • сметана - бита, по желание
  • ликьор - Амарето, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете с масло форма за печене с отделяща се стена и затоплете фурната на 180 градуса.

След това разтопете на водна баня шоколада и маслото. Разбийте жълтъците и захарта до побеляване.

В отделна купа разбийте белтъците на твърдост като за целувки.

Добавете шоколадовата смес при жълтъците и захарта, смесете добре. Веднага добавете бадемите и омесете пак.

Внимателно добавяйте белтъците лъжица по лъжица, като работите с метална лъжица.

Сипете сместа в намазнената форма. Печете на средното ниво на фурната за 30 минути.

След изваждането италианският сладкиш се оставя да почине поне 10 минути, преди да се отвори формичката.

Италианският кейк с бадеми и шоколад се сервира по желание с бита сметана и ликьор Амарето.

Източник: Mira Rumenova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: