Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с кайма и зеленчуци

Пълнени патладжани с кайма и зеленчуци

Пълнени патладжани с кайма и зеленчуци
Снимка: Снежина Янакиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Любимите на малки и големи пълнени патладжани в една лесна за изпълнение и много достъпна рецепта"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 - 4 бр. средно големи
  • сол
  • зехтин
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 - 700 г
  • домати - 3 - 4 бр. по - големи
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кашкавал - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовявам патладжаните, осолявам ги и ги оставям за около половин час, за да изтече горчивината от тях. След това ги измивам и намазвам обилно със зехтин.

Междувременно приготвям плънката. Ситно нарязаните или настъргани лук и моркови се задушават до омекване. След това прибавям каймата и се задушавам на тих огън до готовност.

Получената плънка се подрежда върху патладжаните, без самите те да се издълбават. Така приготвените патладжани се нареждат в подходяща тава.

Доматите се пасират, овкусяват се със сол и с прибавят пресованите скилидки чесън.

Доматеният сос се прибавя в тавата при патладжаните. Печем до готовност на патладжаните в загрята на 180 градуса фурна, след което поръсваме с кашкавал и запичаме отново до разтопяване на кашкавала на пълнените патладжани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: