Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки от тиквички с плънка от пилешко месо със зеленчуци

Палачинки от тиквички с плънка от пилешко месо със зеленчуци

Палачинки от тиквички с плънка от пилешко месо със зеленчуци
Снимка: Снежина Янакиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Да дадат по един лайк всички, които искат допълнително от тези сочни палачинки"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • тиквички - 2 бр. големи
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 1 ч.ч. може и прясно мляко,
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус.
  • За плънката
  • пилешко месо - 4 бр. сварени пилешки плешки
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. общо смесена червена и зелена
  • сирене - 3 бр. топени сиренца секторни по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят за кратко, за да се отцедят от излишната вода. Към тях се добавят яйцата, сметаната, брашното и олиото. Овкусява се сместа със сол и черен пипер, както и със ситно нарязан копър. Готовата смес се разделя на седем части и всяка от тях се пържи в загрят тиган с незалепващо покритие от двете страни до готовност.

Задушавеме на тиган зеленчуците за плънката до омекване. Когато са готови, прибавяме топеното сирене, което загряваме, докато се разтопи, и слагаме пилешкото месо, нарязано на ситно.

Разпределяме плънката на 7 части върху готовите солени палачинки, увиваме палачинките и ги подреждаме в подходяща тава, застлана с хартия за печене.

Поръсваме палачинките от тиквички с плънка с настърган кашкавал и запичаме на грила на фурната за кратко до разтопяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: