Начин на приготвяне
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят за кратко, за да се отцедят от излишната вода. Към тях се добавят яйцата, сметаната, брашното и олиото. Овкусява се сместа със сол и черен пипер, както и със ситно нарязан копър. Готовата смес се разделя на седем части и всяка от тях се пържи в загрят тиган с незалепващо покритие от двете страни до готовност.
Задушавеме на тиган зеленчуците за плънката до омекване. Когато са готови, прибавяме топеното сирене, което загряваме, докато се разтопи, и слагаме пилешкото месо, нарязано на ситно.
Разпределяме плънката на 7 части върху готовите солени палачинки, увиваме палачинките и ги подреждаме в подходяща тава, застлана с хартия за печене.
Поръсваме палачинките от тиквички с плънка с настърган кашкавал и запичаме на грила на фурната за кратко до разтопяване на кашкавала.