Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Запечена скумрия с хрупкава коричка

Запечена скумрия с хрупкава коричка

Запечена скумрия с хрупкава коричка
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Лесно е, вкусно е, бързо е - ето ви три причини още днес да приготвите тази ароматна скумрия"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр. средно големи
  • панировка - микс
  • чесън - 3 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, изплакнете я обилно под течаща вода. Осолете я от всички страни. Може да отстраните главите.

Изцедете лимона, прибавете пресованите скилидки чесън и разбъркайте.

Намажете скумрията от всички страни с получената смес.

Оваляйте скумриите в микс суха панировка.

Подредете скумриите в тава с незалепващо дъно.

Поръсете ги със зехтин.

Изпечете рибата в загрята фурна до приятен, златист загар.

Сервирайте скумрията с варени картофи и свежи зеленчуци.

Запечената скумрия с хрупкава коричка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: