Пилешки бутчета с качамак и маслини

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114596
03/06/2019
"Уникално вкусна комбинация от две обичани неща, чийто вкус чудесно се допълва с маслините "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо372
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 8 бр. долни
  • пилешки бульон - 900 мл
  • смес за качамак - 1 ч.ч.
  • маслини - 50 гр. нарязани
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер.

Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете пилешките бутчета от всички страни за по около 3 мин или докато приятно се зачервят. Извадете ги.

В мазнината от пилешкото месо сипете пилешкия бульон и оставете да заври. Намалете температурата на котлона. Добавете качамака и започнете да бъркате.

Гответе около 5 мин, като непрекъснато бъркате. Подправете със сол и черен пипер.

Сипете качамака в тавичка. Върху качамака подредете пилешките бутчета и нарязаните маслини. Запечете в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 мин.

Рецептата е адаптирана от http://www.menumag.bg

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар