Прозрачно сладко от ягоди, три пъти сварено

04/06/2019
"Само за майстори, които искат да се похвалят с най-вкусното сладко на света е нашето прозрачно сладко от ягоди "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 990
  • Преглеждания за месеца32989
  • Преглеждания за седмицата421
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • ягоди - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ягоди се заливат със захарта от вечерта и се прибират в хладилника.

За да се получи перфектното прозрачно сладко, се вари не еднократно, а на три пъти след завиране.

От свекърва ми зная, че за да е прозрачно сладкото от ягоди и плодът да е цял, се приготвя така: завира за 10-15 минути 3 пъти при бъркане и се отстранява от котлона.

При първото завиране отстранявам пяната, при третото, като пробвам в чинийка гъстотата, добавям 1/2 к.л. лимонтозу.

Интервалите между варенето на сладкото от ягоди са както следва - първото сутринта, второто към обед и третото в следобедните часове.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар