Кето суфле от тиквички в нутриблендер

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор39516821642
05/06/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 5 бр. (само белтъците)
  • моцарела - 100 бр.
  • сланина - 150 г
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - щипка
  • хималайска сол - 1 к.л. (на кристали)
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • кокосово брашно - 2 - 3 с.л.
  • ленено брашно - 2 с.л.
  • краве масло 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голямата чаша (800 мл) на нутриблендера сложете тиквичките, нарязани на кубчета, белтъците, скилидката чесън, стръковете копър и кристалчета хималайска сол. Блендирайте.

Изсипете по-голямата част от съдържанието в купа. Оставете малко от нея в чашата, за да се блендират по-лесно сланината и моцарелата, които предварително сте нарязали на кубчета.

Блендирайте ги и добавете в купата.

Прибавете кокосовото, лененото брашно и бакпулверът. Разбъркайте с лъжица.

Получената смес изсипете в намазана с масло тавичка с незалепващо покритие (или използвайте хартия за печене).

Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса на вентилатор до зачервяване.

Изпеченото суфле от тиквички още горещо намажете отгоре с краве масло.

Сервирайте соленото суфле по ваш вкус - с кисело мляко, извара или чеснов сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар