Свински пържоли на фурна със сметанов ориз и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114877
05/06/2019
"Ястие чудо за цялото семейство - пригответе и хапнете с удоволствие "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 222
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и гъбите на тънки полумесеци.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона.

Запържете пържолите от всяка страна за по 3-4 мин. Извадете пържолите от тигана и сипете нарязания лук и гъби.

Пържете около 10 мин и отново отстранете от тигана. Ако не е останала никаква мазнина, добавете 1 с.л. олио. Добавете ориза и гответе около 3 мин. като разбърквате периодично.

Сипете сметаната и бульона. Ако използвате готово кубче гъбен бульон, опитайте ястието дали е солено според вкуса ви, тъй като бульоните са доста солени.

Оставете ястието да заври, намалете котлона и оставете да ври около 15 мин.

Изсипете ориза в тава, отгоре разпределете гъбите и лука и подредете пържолите.

Запечете в предварително загрята фурна за около 25-30 мин на 180°C и пържолите с ориз и гъби са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар