Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел сладкиш със сух кекс

Крем карамел сладкиш със сух кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Крем карамел сладкиш със сух кекс
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Сухият кекс лесно ще се превърне в изкусителен десерт с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • кекс - ¼ част
  • за карамела
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • за карамела
  • захар - 0.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете и карамелизирайте захарта на дъното на форма за кекс. Оставете карамела да се охлади, като въртите формата, за да обхване дъното добре.

В купа разбийте яйцата и прибавете захарта и ваниловата захар, бъркайте, докато се разтвори до еднородна смес. Налейте млякото на струя към тях при непрекъснато бъркане.

Нарежете сухия кекс на тънки парчета и ги разпределете върху охладения вече карамел, като ги застъпвате. Върху тях налейте част от сместа и с лъжица леко притискайте за да се напоят парчетата.

След като се напоят, налейте и останалата смес.

Поставете формата в предварително нагрята на 150 градуса фурна и печете за около 20 минути.

Извадете кекса с крем карамел и оставете да се охлади напълно, поставете в хладилник за една нощ.

На следващия ден внимателно отделете сладкиша от формата и го обърнете върху подходяща чиния.

Сервирайте крем карамел сладкиша със сух кекс студен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: