Мариновано телешко

06/06/2019
"Запасете се с търпение, защото мариноването отнема време - но резултатът е зашеметяващ "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо617
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г крехко, без кости
  • лимони - 1 бр. сока
  • бяло вино - 150 мл, сухо
  • зехтин - 100 мл
  • дафинови листа - ½ бр.
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В плитък съд сложете нарязаното на дълги ивици месо, залейте го с виното, разбъркано с лимоновия сок, дафиновия лист и зърната черен пипер.

Леко го посолете, похлупете го и го оставете телешкото за 48 часа в хладилника.

В тиган загрейте зехтина и изпържете отцеденото от маринатата и подсушено мариновано телешко.

След това го поднесете с подходяща за сезона салата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар