Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с нахут и магданоз

Патладжани с нахут и магданоз

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Патладжани с нахут и магданоз
Снимка: Ася Заевска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Патладжани и нахут - убийствено вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 г
  • нахут - 400 г (от консерва)
  • домати - 400 г
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 75 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и нарежете патладжаните на малки кубченца. Овкусете ги със сол и ги оставете за 15-20 мин в гевгир (поставен в купа).

Изплакнете ги.

Разтопете маслото в дълбок тиган и прехвърлете патладжаните при него. Разбъркайте и оставете да се задушат на среден огън за 8-10 мин.

Добавете нахута, разбъркайте и оставете за още 3-4 мин.

Рендосайте доматите и ги изсипете в тигана. Разбъркайте и оставете да покъкри, докато ястието се сгъсти.

Накрая добавете щипка сол и предварително наситнения магданоз.

Разбъркайте, снемете от огъня и сервирайте.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: