Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кюфтета»Класически бобени кюфтета

Класически бобени кюфтета

Класически бобени кюфтета1 / 3
21/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
4
"Гарнирайте тези вкусни бобени кюфтенца с картофена или зелена салата. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • зрял боб - 300 г
  • лук - 2 средни глави, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете боба, измийте го добре, сипете го в тенджера, залейте го със студена вода, сложете го на котлона и 10 мин след като кипне, излейте водата, залейте го отново с вода, варете го на тих огън, докато омекне много добре, и го изсипете в гевгир, за да се отцеди от водата.

Размачкайте боба с вилица, добавете брашното, яйцата, ситно нарязания лук и счукания чесън, овкусете със солта, червения и черния пипер, омесете всичко хубаво.

От получената смес оформете с влажни ръце 12 бобени кюфтета, които изпържете от двете страни до зачервяване в горещото олио.

Разпределете по 3 бобени кюфтета в порция, поръсете ги със ситно нарязания магданоз и ги гарнирайте с прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: