Бобени кюфтета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бобени кюфтета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-8 бр.
"Зеленчукови кюфтета, които по нищо не отстъпват на кюфтетата от кайма"

Необходими Продукти

  • боб - 300 - 400 гр.
  • хляб - бял 1 филия
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит фасул се сварява в студена вода, без да се соли. След това се отцежда и се пасира. Прибавят се накиснатият и отцеден хляб, ситно нарязаният лук, магданозът, джодженът, яйцата, червеният и черният пипер и брашното.

Сместа се посолява и се омесва добре. От нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в горещо олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kalina Sotirova
Kalina Sotirova
Тези кюфтенца ги имаше на Мармарис. Всеки път си слагах от тях. Бяха прекрасни.
22.09.2011 19:36