Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Манджа от тиквички с ароматни подправки

Манджа от тиквички с ароматни подправки

Манджа от тиквички с ароматни подправки
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Тайната на всяка вкусна гозба е в съчетаването на подправките, а тук балансът е съвършен"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни по размер
  • лук - 1 бр. кромид
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • копър - пресен връхчета
  • босилек - пресен листенца
  • магданоз - 1 - 2 стръка пресен
  • черен пипер
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • самардала
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките (2 бр.). Почистваме и белим от кората. Нарязваме тиквичките на средни по размер парченца. Слагаме ги в купа и посоляваме със сол.

Оставяме така за 5 минути, а през това време, почистваме и нарязваме лука.

В тенджерка слагаме лука, наливаме олио, ръсваме черен пипер на вкус и наливаме топла вода (1 к.ч.). Задушаваме, докато изври водата, и тогава сипваме тиквичките заедно с образувалия се сок.

Отново задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме червен пипер и оризово брашно. Разбъркваме и наливаме топла вода. Оставяме манджата да се вари, без да слагаме капак на тенджерата и прибавяме наситнени пресни подправки - копър, босилек и магданоз.

Готвим яхнията, докато соса се сгъсти.

Опитваме за сол и ръсваме малко самардала.

Сервираме манджата от тиквички топла или охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: