Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките (2 бр.). Почистваме и белим от кората. Нарязваме тиквичките на средни по размер парченца. Слагаме ги в купа и посоляваме със сол.
Оставяме така за 5 минути, а през това време, почистваме и нарязваме лука.
В тенджерка слагаме лука, наливаме олио, ръсваме черен пипер на вкус и наливаме топла вода (1 к.ч.). Задушаваме, докато изври водата, и тогава сипваме тиквичките заедно с образувалия се сок.
Отново задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме червен пипер и оризово брашно. Разбъркваме и наливаме топла вода. Оставяме манджата да се вари, без да слагаме капак на тенджерата и прибавяме наситнени пресни подправки - копър, босилек и магданоз.
Готвим яхнията, докато соса се сгъсти.
Опитваме за сол и ръсваме малко самардала.
Сервираме манджата от тиквички топла или охладена.