Заек с бекон в гювеч

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
49
67
22/09/2020
"Да знаете заекът с бекон как върви с чаша домашно червено вино - съветваме ви да разберете и то възможно най-скоро"
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 288
  • Преглеждания за месеца698
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Нарежете заека на малки порционни парчета, а бекона - на тънки филийки. Лукът и магданоза са нарязват на ситно.

В подходящ глинен съд с предварително намазнено дъно поставете пласт от половината заешко месо, поръсете отгоре с бекон, добавете подправките и лука.

После поставете отгоре останалото заешко месо.

Разбийте брашното в малко хладка вода и полейте с него месото.

Захлупете и печете заека в гювеч на умерена фурна, докато месото не започне да се отделя от кокалите.

Поднесете с домашно вино порция от заека с бекон в гювеч.

Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
Приготвяй си тази рецепта с:
Правоъгълна тава с двойно емайлирано покритие
24.99 лв.
Виж ››

Когато искате и за месото място да има, и за гарнитурата - използвайте лесната за почистване правоъгълна емайлирана тава.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар