Заек с бекон в гювеч

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Заек с бекон в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Да знаете заекът с бекон как върви с чаша домашно червено вино - съветваме ви да разберете и то възможно най-скоро"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 бр. заек
  • бекон - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 3 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на малки порционни парчета, а бекона - на тънки филийки. Лукът и магданоза са нарязват на ситно.

В подходящ глинен съд с предварително намазнено дъно поставете пласт от половината заешко месо, поръсете отгоре с бекон, добавете подправките и лука.

После поставете отгоре останалото заешко месо.

Разбийте брашното в малко хладка вода и полейте с него месото.

Захлупете и печете заека в гювеч на умерена фурна, докато месото не започне да се отделя от кокалите.

Поднесете с домашно вино порция от заека с бекон в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: