Овесени кюфтенца от тиквички

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865903481
Овесени кюфтенца от тиквички
Снимка: Румяна Стоянова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Чесновият сос е по желание, но здравословните овесени кюфтенца са задължителни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини /овесено брашно/
  • копър - пресен
  • магданоз - пресен
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.ч.
  • кимион - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме всички зеленчуци, лука го обелваме.

Настъргваме на ситно ренде тиквичките, лука и моркова. След което добавяме нарязаните на ситно копър и магданоз.

Овкусяваме със подправките и разбъркваме.

Добавяме фините овесени ядки или овесеното брашънце и разбъркваме. Оставяме 10-тина минутки да престои, за да попие овесените ядки.

По преценка добавяме още овесени ядки, в зависимост от сока, който са си пуснали зеленчуците.

Оформяме малки зеленчукови кюфтета от готовата смес и ги нареждаме върху хартия за печене. Печем на предварително загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути до златист цвят.

Можем да сервираме нашите кюфтета от тиквички с чеснов сос по желание.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: