Печени на скара тиквички с ряпа

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
724
3
15/06/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо561
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и нарязват по дължина на ивици с дебелина 1 – 1.5 см.

Ряпата се обелва и нарязва на шайби. Всички парчета се осоляват и намазват от двете страни със зехтин.

Запичат се на добре загрята скара /най-добре с капак / по 1 мин. от всяка страна.

Приготвя се сос от киселото мляко, счуканият чесън, 2 с.л. зехтин, сол и ситно нарязания копър.

Сервират се печените зеленчуци, залети със соса заедно с няколко маслини.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар