Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени зеленчуци»Печени на скара тиквички с ряпа

Печени на скара тиквички с ряпа

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Печени на скара тиквички с ряпа
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"В никакъв случай не трябва да забравяме и за чесновия сос - с него тези тиквички са още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 - 5 бр. , среден размер
  • ряпа - 1 бр. бяла
  • зехтин - 3 с.л студено пресован
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • маслини - 20 бр. Каламата, отлежали в зехтин
  • чесън - 5 скилидки
  • копър - 2 - 3 стръка, пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и нарязват по дължина на ивици с дебелина 1 – 1.5 см.

Ряпата се обелва и нарязва на шайби. Всички парчета се осоляват и намазват от двете страни със зехтин.

Запичат се на добре загрята скара /най-добре с капак / по 1 мин. от всяка страна.

Приготвя се сос от киселото мляко, счуканият чесън, 2 с.л. зехтин, сол и ситно нарязания копър.

Сервират се печените зеленчуци, залети със соса заедно с няколко маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: