Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Моята сполучлива печена пъстърва

Моята сполучлива печена пъстърва

Моята сполучлива печена пъстърва
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ароматна и здравословна пъстърва, приготвена по тази изпитана и сполучлива рецепта"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 риби
  • лимони - 2 бр.
  • девесил - 1 щипка сушен
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - млян - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибите.

Нарязваме лимоните на шайби.

Поставяме парче хартия за печене в тавичка и намазваме обилно със зехтин.

Подреждаме в тавичката равномерно шайби лимон.

Осоляваме вътрешността на пъстървите и намазваме /пак отвътре/ със зехтин. Пъхаме във всяка риба по колкото шайби лимон се съберат.

Подреждаме рибите в тавичката върху лимоните.

Отгоре поръсваме с черен пипер и девесил и поливаме със зехтин.

Печем пъстървата на 200 градуса за 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: