Печени пресни картофи по селски на фурна

ЗорицаЗорицаГуру94826029605
21/06/2019
"Най-вкусните картофки са тези, които вадиш от градината и мяташ в тавата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 671
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 1 кг дребни
  • свинка мас - 4 с.л.
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • копър - 1 връзка
  • пресен чесън - 2 - 3 скилидки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дребните пресни картофки се измиват много хубаво с гъба или четка и се подсушават. Не е необходимо да се белят, тъй като кожичката им е много тънка и много вкусна. Желателно е да са с еднакъв размер, а ако има по-едрички между тях, ги нарежете на половинки или четвъртинки.

Свинската мас се загрява съвсем леко, колкото да се втечни.

Картофките се прехвърлят в купа и се поливат със загрятата мас. Разбъркват се хубаво, за да се омаслят.

След това се поръсват със стритата ронена чубрица, червен пипер, прясно смлени черен пипер и кимион и сол на вкус. Още веднъж хубаво картофките се разбъркват, за да се разпределят равномерно подправките и се прехвърлят в тавичка върху хартия за печене.

Останалата в купата мазнина и подправки се разпределят отгоре.

Тавата се слага в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна за около 30 минути или до готовност на картофките.

Веднага след като се извадят от фурната, печените картофи се поръсват със ситно накълцаните пресен копър и чесън.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар