Патица с Кестени и Портокали

ЕлиЕлиНовак11
24/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълковия сок се смесва със солта, пипера и бахара. Патицата се почиства добре и се подправя с получената смес от подправки.

През това време кестените се бланшират. Лукът се нарязва на ситно, единият портокал се бели, реже на късчета и се смесва с лука, кестените, солта, пипера, бахара и розмарина.

Когато всичко е готово, патицата се пълни с получената смес и се зашива. Слага се в тава, на дъното на която се сипва бирата, бульонът и клонче розмарин.

Покрива се с фолио и се пече за 1:30 часа в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато патицата се опече, сосът от тавата се слага в тиган заедно с парченцата от втория портокал, сметаната, сол и пипер на вкус.

Печената патица се сервира разрязана на парчета и полята със соса, като се слага и част от плънката.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар