Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Рулца»Пълнени пилешки пържоли в разкошен сос

Пълнени пилешки пържоли в разкошен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пълнени пилешки пържоли в разкошен сос
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
15/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Хем пържолки, хем с плънка, хем със сос - една чашка вино и всичко ще бъде точно"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр.
  • скаморца - 100 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • бяло вино - 1 кафяна чашка
  • зеленчуков бульон - 1 к.ч.
  • розмарин - клонче
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с вилица. В тиган загрейте малко зехтин и направете един омлет.

Начукайте пилешките пържоли леко и ги овкусете с щипка черен пипер и сол.

Разделете омлета на две. Сложете по половинка от омлета върху всяка пържола, отгоре поставете нарязана на кръгове скаморца.

Завийте на руло и забодете с дървено шишче.

В голям тиган загрейте една кафяна чашка зехтин. Пуснете скилидки чесън и клонче розмарин.

Сложете пилешките рулца и изпържете за по 3-4 мин от всички страни.

Извадете , чесъна и розмарина от тигана, излейте бялото вино и зеленчуковия бульон. Размийте брашното с малко вода и сгъстете соса.

При поднасяне полейте пълнените пилешки пържоли с разкошния сос.

Да ви е сладко!

Забележка: Рецептата може да се приготви и със салвия. Пак става много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: