Пилешки бутчета в апетитен лучено-кашкавален сос

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109214
25/06/2019
"Окъпани в апетитен сос и изпечени до съвършенство - сега остава само да ги опитате "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 327
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешките бутчета много добре, поставете ги върху кухненска хартия, за да се подсушат.

В дълбок тиган поставете маслото и включете котлона на умерен огън, за да се разтопи. Нарежете лука на по-едро и го прибавете към маслото, запържете за около 7 минути до златисто кафяв загар, като разбърквате периодично.

Прибавете счукания чесън, горчицата, провансалските билки, смления черен пипер и сол на вкус към запържения лук. Сипете зеленчуковия бульон и разбъркайте, варите за около 10 минути на умерен огън. Свалете тигана от огъня и сипете лучения сос в тавичка.

В същия тиган добавете 2 с.л. олио и запържете подсушените бутчета за около 5 минути от двете страни. Извадете бутовете от тигана и ги подредете върху лучения сос. Върху тях поръсете настъргания кашкавал и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30-35 минути.

С провансалската подправка ястието става по-ароматно и вкусно. Мажете да я закупите готова от руски магазин. Но можете да си я приготвите и в домашни условия със следните съставки от билки:

розмарин – 1 ч.л. сух

мащерка – 0.5 ч.л. суха

майоран – 0.5 ч.л.

риган – ¼ ч.л.

Всички съставки се смесват и разбъркват.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар