Пържен свински дроб в масло

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф7262329491
25/06/2019
"Тайната на перфектния свински дроб ли - просто ползвайте масло и гответе с много любов "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца392
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свински дроб - 300 г
  • масло - 80 г
  • За маринатата
  • бяло вино - ч.ч.
  • лимони - 1 бр. сока от цитруса
  • червен лук - 1 бр., малка глава
  • майорана - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • дафинов лист - 1/2 листо
  • За гарнитурата
  • червен лук - 2 бр. кромид големи глави
  • гъби - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинския дроб и го нарязваме на ивици. Поставяме го да се изкисне в студена вода за 15 минути.

Приготвяме маринатата от бялото вино, лимоновия сок, настъргания лук, овкусена със сол, черен пипер, дафин и майорана.

Потапяме изцедения дроб и го поставяме в хладилник за едно денонощие.

На следващия ден нарязваме ивиците на хапки.

В дълбок тиган поставяме маслото да се загрее и на умерена температура запържваме за около 3-4 минути черния дроб.

Прибавяме маринатата, усилваме котлона. След като се изпари алкохолът, отново намаляваме температурата и оставяме соса да се редуцира.

Приготвяме гарнитурата, като запечем на грил тиган шайбите червен лук и гъби.

Поставяме лука като канапе и върху него подреждаме пържения черен дроб и поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Гарнираме пържения свински дроб с масло със запечените бланширани гъби.

Овкусяваме със сок от лайм.

Съвет: Ако желаете да залеете пържените хапки със сос, то тогава прибавете 1 ч.л. брашно към къкрещия сос и ще го редуцирате по-бързо.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар