Еклерови пръстени

27/06/2019
"Не е вярно онова за пръстените с диамант - дамата ще е ваша, ако ѝ предложите свеж Еклеров пръстен "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За пареното тесто
  • брашно - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 50 г краве
  • сол - 1 щипка
  • За плодовата глазура
  • кайсиев мармалад - 100 г
  • лимонов сок - ½ с.л.
  • кристална захар - 40 г
  • За захарната глазура
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • водка - 2 с.л.
  • За крема
  • малини - 150 г замразени
  • сметана - 250 мл нискомаслена
  • извара - 200 г нискомаслена
  • желатин - 12 г
  • пудра захар - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 125 мл вода, разтворете маслото и солта в нея и като разбърквате енергично, добавете постепенно брашното във врящата вода.

Продължете да разбърквате, докато тестото за еклери започне да се отделя от стените на тенджерката, и го оставете да изстине.

В охладеното тесто прибавете едно по едно яйцата, като бъркате, за да се поеме добре всяко яйце от тестото.

Върху намазнена тава шприцовайте от тестото пръстени с диаметър 8 см и изпечете еклерите в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Залейте кристалната захар с 50 мл вода и лимоновия сок, варете, докато сиропът стане прозрачен, смесете го с кайсиевия мармалад и намажете готовите екелрови пръстени.

Смесете пудрата захар с лимоновия сок и водката, покрийте еклеровите пръстени и ги разрежете хоризонтално по на две половини.

Разбъркайте изварата с пудрата захар, малините, претрити през сито, разтопения желатин (според указанията върху опаковката) и сметаната.

Напълнете еклерите с тази смес и ги съединете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар