Начин на приготвяне
В една голяма купа счупваме яйцата слагаме захарта и започваме да бъркаме с миксер до побеляване на яйцата, после добавяме олио, вода и ванилия и бъркаме с лъжица.
След което пресяваме брашното, какаото, бакпулвера и бъркаме с дървена лъжица, за да не спадне.
След което намазваме формата за кекс с олио и добавяме сместа вътре изпичаме на 170 градуса на 40 минути на предварително загрята фурна.
След като се изпече, изваждаме от формата и оставяме да изстине.
За шоколадовия сос натрошавате шоколада на парчета и слагате на водна баня добавяте вода и масло. След като се разтопи, заливате кекса с шоколада и поръсвате с натрошени орехи.
Моят сполучлив шоколадов кекс е без прясно мляко и без кисело мляко - идеално за неочаквани гости.