Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода. Когато са готови, ги отцедете и оставете да изстиват.
Накълцайте на много ситно тиквичката, без да я белите - ползвайте млада и крехка тиквичка.
Задушете в зехтина за няколко минути с малко сол и риган, докато леко поомекне, но запази цвета и свежестта си. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.
Сварените охладени картофи нарежете на ситни парченца. Смесете с тиквичката и овкусете със лимонов сок + малко от кората, настъргана на фино ренде, черен пипер, сол и накълцан пресен босилек.
Ако прецените, добавете и още зехтин, но от този от тиквичките би бил достатъчен според мен.
Поднесете разядката с маслини, сирене и препечени филийки.
Добър апетит!