Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с тиквички и картофи

Разядка с тиквички и картофи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Разядка с тиквички и картофи
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Вкусните идейки винаги са добре дошли в кухнята на всички смели кулинарни експериментатори"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. малка (220 - 250 г)
  • картофи - 350 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • риган - 1 щипка, сушен
  • босилек - 1 клонка, пресен
  • зехтин - 4 с.л. + за поръсване (по желание)
  • лимони - 1/2 цитрус, или на вкус
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода. Когато са готови, ги отцедете и оставете да изстиват.

Накълцайте на много ситно тиквичката, без да я белите - ползвайте млада и крехка тиквичка.

Задушете в зехтина за няколко минути с малко сол и риган, докато леко поомекне, но запази цвета и свежестта си. Дръпнете от огъня и оставете да изстине.

Сварените охладени картофи нарежете на ситни парченца. Смесете с тиквичката и овкусете със лимонов сок + малко от кората, настъргана на фино ренде, черен пипер, сол и накълцан пресен босилек.

Ако прецените, добавете и още зехтин, но от този от тиквичките би бил достатъчен според мен.

Поднесете разядката с маслини, сирене и препечени филийки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: