Мързеливи Кашкавалки Душички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
01/07/2019
"А душата иска ако може още една топла Кашкавалена душичка, която се приготвя толкова лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 900
  • Преглеждания за месеца16357
  • Преглеждания за седмицата137
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете предварително продуктите на стайна температура. Сипете киселото мляко в купа и добавете содата. Разбъркайте да шупне.

Добавете двете яйца (без единия жълтък, който ще е за намазване), олиото и разбъркайте. Добавете брашното с бакпулвера. Омесете меко тесто.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на правоъгълник. Поръсете с настърган кашкавал и малки парченца масло.

От кашкавала и маслото отделете малко количество за поръсване отгоре.

Навийте правоъгълника на руло и нарежете на дебели филийки. Подредете върху тава, застлана с хартия за печене.

Разбийте останалия жълтък с малко кисело мляко и със сместа намажете охлювчетата.

Отгоре поръсете със заделения кашкавал и масло.

Изпечете кашкавалките в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 мин или до златисто.

Рецептата за Мързеливи Кашкавалки Душички е взаимствана от vsekimojedagotvi.com

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Галя Иванова
Галя Иванова
08.08.2019 06:55
Изпробвахме рецептата. Станаха хубави. Определено ще използваме често. Благодаря за рецептата!
3
0
Ani Petrova
Ani Petrova
13.07.2019 05:49
Прословутите кашкавалки душички нямат нишо общо с наименованието си. Вместо да са меки като душички по скпро станаха много твърди и не се учудвам защото само със сода и бакпулвер не могат да станат пухкави и меки като душички. Този които е написал тази рецепта маи никога не я е проготвял. Освен това ако се пече на 200 градуса за 20 мин стават като камък. Добре че поне ги пекоха на 180 градуса за 13 мин и пак почти се препекоха. Изобщо рецептата е фалшива. Моля ви пъбликуваите рецепти които са изпитани а не фантасмогории. Кашкавала изтича при печенето и се получи само твърд хляб.
2
1