Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, слагаме мая, сол, вода, захар и омесваме тестото за пица. Оставяме за един час да втаса.
След като е втасало, взимаме подходяща тава, намазваме я с олио малко и разстиламе тестото в тавата.
След това слагаме 3 с.л лютеница и разнасяме хубаво на всякъде, режем пицата на 8 парчета, след като сме я изрязали, настъргваме кашкавал, някоя слагат най-отгоре, но аз слагам отдолу, за да не изгори и да стане меко.
После редим нарязаните на парчета суджук, следва лукът, нарязан на полумесеци, слагаме маслини, поръсваме с подправката за пица и най-отгоре слагаме домашно сирене, нарязан на дебели ленти.
Печем домашната пица на загрята фурна на 180°C за 15-20 минути.