Пълнени тиквички с кайма по гръцки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114837
05/07/2019
"Обявяваме ден на Гръцката кухня и ви изкушаваме с едно типично гръцко ястие - Пълнени тиквички с кайма "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 397
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и отрежете дръжката и дъното. Срежете ги на половини по дължина. Издълбайте с малка лъжичка, като внимавате да не пробиете лодката.

Нарежете лука и чесъна на ситно. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.

В тенджера на котлона на умерена температура загрейте зехтина. Запържете лука и чесъна за около 2 мин и добавете каймата. Раздробете каймата на трохи и пържете около 10 мин или докато промени цвета си.

Добавете нарязаните магданоз, мента и нарязаните домати. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе плънката на слаб котлон, докато течността съвсем се изпари или около 30 мин.

Отстранете от огъня и оставете леко да се охлади. Добавете пармезана и хубаво разбъркайте. Подредете лодките от тиквички в намазнена тава. Напълнете с плънката.

Пригответе Бешамела, като разтопите маслото на умерена температура на котлона. Добавете брашното и го запържете леко или за около минута.

Добавете на тънка струйка прясното мляко, като непрекъснато бъркате, за да се не образуват бучки. Гответе соса до сгъстяване и при непрекъснато бъркане около 5 мин. Отстранете и оставете леко да се охлади.

Добавете жълтъка и индийското орехче и отново разбъркайте. Овкусете със сол. Сипете от Бешамела върху пълнените тиквички.

Запечете пълнени тиквички с кайма по гръцки във фурна до златисто или за около 30 мин.

Вътрешността на тиквичките можете да настържете и да направите например кюфтета от тиквички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар