Начин на приготвяне
Нарежете патладжана и тиквичката по дължина. Изпечете ги на грил тигана и след това овкусете със сол и малко зехтин.
Бланширайте доматите за няколко минути във вряща вода. Обелете ги, почистете от семето и нарежете на малки кубчета.
В тиган с една кафяна чашка зехтин запържете ситно нарязаните скилидки чесън. Прибавете кубчетата домати и доматеното пюре. Излейте една кафяна чашка топла вода. Подправете със сол и щипка пресен майоран. Гответе соса до сгъстяване.
Покрийте тавичка с хартия за печене. Намажете я с малко зехтин.
Започнете да редите ред патладжан, сложете от доматения сос и поръсете с настърганата скаморца. После ред тиквичка и пак доматен сос, скаморца.
От посочените по количество продукти може да наредите две порции от ястието.
Запечете на 200°C в предварително загрята фурна за 10 мин.
Поднесете ястието топло, но и охладено е вкусно!