Плоска питка с пълнозърнесто и бяло брашно

09/07/2019
"Няма да бухне като останалите питки, но ще ви впечатли със страхотен вкус и аромат "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода и прибавете захарта.

Смесете пресятото брашно и направете кладенче. Добавете шупналата мая, содата бикарбонат, предварително угасена в оцета и солта.

Добавете водата. Разбъркайте и замесете меко тесто. Покрийте тестото и го оставете да втаса.

Намажете тавата за печене с масло. Сложете тестото и го раздърпайте, оформете питката.

Намажете отгоре питката с пълнозърнесто брашно с масло и оставете да втаса отново.

Когато питката втаса, сложете тавата в загрята фурна и изпечете на 200 градуса до златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар