Начин на приготвяне
Една рецепта за тези, които обичат чипса и се страхуват от вредата му. Аз ви предлагам домашен по-здравословен вариант.
В голяма купа слагаме всички съставки от рецептата без корите и разбъркваме хубаво, за да се поличи еднородна смес, ако е гъстичко, може още малко вода да долеете 1-2 лъжици.
След като е готово, минаваме на корите - отваряме пакета, взимаме една кора намазваме я от двете страни, върху плота става по-лесно. След като е намазана първата, взимаме втората кора, поставяме отгоре на първата и намазваме само отгоре и сгъваме на две. Режем по средата, за да се получат два малки квадрата, след което квадратите ги режем на хикс и по тоя начин се образува формата. Вие може да режете по ваш избор.
Нарязаните парчета ги редите върху тава за печене, покрита с кухненска хартия, и печете на 120 градуса, докато се изпекат около 1 час.Това време при вас може да е различно - зависи от фурната, затова домашният чипс е под постоянно наблюдение.
От дозата излизат две тави чипс - направете втората, след като изпечете първата тава.
Сервирате чипса от кори за баница със сос от кисело мляко и подправки.
Рецептата бях приготвила отдавна, но при другото приготвяне, ще кача снимки на сгъване и рязането на кората.