Здравословен домашен чипс от кори за баница

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11458286
06/07/2019
"Ето че и така може да се приготви чипс, при това здравословен и вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 659
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една рецепта за тези, които обичат чипса и се страхуват от вредата му. Аз ви предлагам домашен по-здравословен вариант.

В голяма купа слагаме всички съставки от рецептата без корите и разбъркваме хубаво, за да се поличи еднородна смес, ако е гъстичко, може още малко вода да долеете 1-2 лъжици.

След като е готово, минаваме на корите - отваряме пакета, взимаме една кора намазваме я от двете страни, върху плота става по-лесно. След като е намазана първата, взимаме втората кора, поставяме отгоре на първата и намазваме само отгоре и сгъваме на две. Режем по средата, за да се получат два малки квадрата, след което квадратите ги режем на хикс и по тоя начин се образува формата. Вие може да режете по ваш избор.

Нарязаните парчета ги редите върху тава за печене, покрита с кухненска хартия, и печете на 120 градуса, докато се изпекат около 1 час.Това време при вас може да е различно - зависи от фурната, затова домашният чипс е под постоянно наблюдение.

От дозата излизат две тави чипс - направете втората, след като изпечете първата тава.

Сервирате чипса от кори за баница със сос от кисело мляко и подправки.

Рецептата бях приготвила отдавна, но при другото приготвяне, ще кача снимки на сгъване и рязането на кората.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар