Начин на приготвяне
Предварително изпечете и обелете чушките. Можете да използвате и чушки от буркан, но в повечето случаи са с различна големина, а ако вие ги изпечете и обелите, можете да изберете еднакви. Оставете ги да се отцедят.
Натрошете сиренето и настържете кашкавала в съд. Добавете яйцето и нарязаните копър и магданоз. Разбъркайте хубаво плънката за чушките бюрек.
Напълнете изпечените и обелени чушки с плънката.
Отделно в три различни съда разпределете яйцето, брашното и галетата. Яйцето разбийте хубаво с вилица.
Оваляйте пълнените чушки първо в брашното, отупайте излишното, след това в яйцето и накрая в галетата.
Подредете на дъска или в чиния и оставете леко да изсъхнат.
Загрейте олиото в подходящ съд на умерена температура на котлона.
Подредете чушките и пържете около 3-4 мин от едната страна до златисто.
С шпатула обърнете и изпържете и от другата като внимавате да не изпадне от плънката.
Сервирайте тези сполучливи чушки бюрек с чеснов сос или друг по избор.