Моята сполучлива памук погача

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1722712
08/07/2019
"И за да не кажете, че пак последни сте разбрали - ето как да приготвите уникално пухкава памук погача - рецептата е изпитана и много високо оценена "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 658
  • Преглеждания за месеца5658
  • Преглеждания за седмицата174
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 240 мл топло
  • топла вода - 240 мл
  • олио - 240 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 840 г
  • жълтък - 1 за намазване + 1 с.л. прясно мляко
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода, яйцата, киселото мляко и олиото) слагаме в хлебопекарна на програма Месене.

Тестото се дели на две части. Всяка се разточва във формата на правоъгълник, на тънко.

С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 5 см.

Навиват се на кифлички, като се започва от основата.

Редят се в тава 30 см, покрита с хартия за печене или подмазана.

Питката се покрива и оставя 30 минути на топло или във фурната на 50 градуса.

Намазва се с жълтък разбит с лъжица прясно мляко.

Печете памук погачата при 160°C ниско долу.

Памук погачата се пече до приятен златист загар.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар