Начин на приготвяне
Замесете хубаво гладко тесто по обичайния начин, като първо активирате маята. Задължително с пресято брашно, за да вкарате повече кислород, така става пухкава и неустоима питка.
Оставете го покрито да втаса, докато удвои обема си.
Разделете го на 1 по голяма топка, 1 средна и 1 по малка топка. Голямата разделете на 4, разточете 4 обли малки кори, намазани с масло без последната.
Разрежете ги на 12 части, като центърът остава цял, усучете всяко листо в една посока и края свийте от долу.
Средната топка тесто разточете на голяма кора, намажете с лютеница, сложете парчета шунка и настърган кашкавал.
Завийте на руло и нарежете на малки рулца, подредете ги по края на тавата.
Най-малката топка тесто разточете, намажете с масло и поръсете с кашкавал и шунка.
Навийте на руло и нарежете на рулца, тях поставете отгоре на пълнената питка в центъра.
От снимките ще придобиете по голяма представа за оформянето, което не е сложно.
Оставете питката да втаса, след което намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам.
Печете пълнената питка за ценители в умерена фурна на 160 градуса до златисто, около 40 минути.