Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака за начинаещи

Мусака за начинаещи

Мусака за начинаещи
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Дори и новак може да приготви разкошна мусака, когато под ръка има толкова подробна и изпитана рецепта като тази"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • универсална подправка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • чубрица
  • брашно - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете моркова и лука и ги нарежете на ситно.

Сложете ги в тавата за печене, загрейте фурната и задушете зеленчуците до омекване.

Прибавете картофите, предварително обелени, измити и нарязани на малки кубчета.

Задушете и тях, докато променят цвета си.

Размийте каймата с около 1 ч.ч. хладка вода.

Добавете каймата към картофите, овкусете със сол, универсална подправка и чубрица ронена.

Долейте топла вода до покриването на картофите.

Запечете мусаката до извиране на течността, омекване на картофите и кафеникаво-златист загар.

Разбийте яйцата, прибавете киселото мляко и брашното и содата.

Разбъркайте и полейте мусаката със заливката.

Доопечете до готовност на заливката - трябва да се получи златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#234774
Потребител#234774
лесно и вкусно
08.07.2019 21:30
1