Начин на приготвяне
Почистете моркова и лука и ги нарежете на ситно.
Сложете ги в тавата за печене, загрейте фурната и задушете зеленчуците до омекване.
Прибавете картофите, предварително обелени, измити и нарязани на малки кубчета.
Задушете и тях, докато променят цвета си.
Размийте каймата с около 1 ч.ч. хладка вода.
Добавете каймата към картофите, овкусете със сол, универсална подправка и чубрица ронена.
Долейте топла вода до покриването на картофите.
Запечете мусаката до извиране на течността, омекване на картофите и кафеникаво-златист загар.
Разбийте яйцата, прибавете киселото мляко и брашното и содата.
Разбъркайте и полейте мусаката със заливката.
Доопечете до готовност на заливката - трябва да се получи златиста коричка.
Коментари