Начин на приготвяне
В намазнена тава поставете нарязаните на кубчета зеленчуци. Поръсете със солта, чубрицата и черния пипер.
Пъхнете зарзавата в предварително загрята фурна. Печете, докато сосът, който доматите са си пуснали, се изпари.
През това време можете да приготвите заливката за мусаката. В кухненски робот пуснете нарязаното на кубчета тофу, малко червен пипер за цвят, 2 с.л. зехтин, брашното и една чаена чаша вода (или повече).
Целта е да се получи каша, наподобяваща заливката за класическа мусака.
С така приготвената заливка се покриват зеленчуците в тавата и се пече още десетина-петнадесет минути, докато се получи апетитна коричка.
Коментари
Вместо тофу, ползвах извара.
Много вкусно стана! ?