Начин на приготвяне
Нарежете почистените и измити тиквички, чушки и картофи на кубчета предварително и запържете каймата в малко мазнина.
Добавете в съда зеленчуците и ориза. Бъркайте, докато съставките за запържат, като внимавате да не залепнат. Овкусете със сол, черен и червен пипер и нарязан магданоз.
Долейте 2 ч.ч. вода, разбъркайте, прехвърлете сместа в подходяща тава и сложете да се пече в умерена фурна, докато течността се изпари. Малко преди водата напълно да изври, залейте мусаката с разбитите яйце, кисело мляко и брашно.
Изпечете мусаката по овчарски, докато и заливката е готова - за около 10-15 минути. Поднесете я леко охладена.
Още рецепти за Мусака: Традиционна мусака, Бърза редена мусака, Мусака без месо, Гръцка мусака с макарони, Мусака с картофи.
Коментари