Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Веган супа от кладница

Веган супа от кладница

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131609
Веган супа от кладница
Снимка: Кристина Черникова
1 / 3
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Не е важно, че е веган, важното е, че това е една много вкусна супа, която всеки заслужава да опита"

Необходими Продукти

  • кладница - 300 г
  • праз - 2 стръка
  • мляко - 1 ч.ч. оризово
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • розов пипер
  • чубрица
  • сол
  • лимонов сок - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на дребно и се слага да се вари в 1.5 л подсолена вода заедно с малко зехтин.

Гъбата се измива добре и се нарязва на малки кубченца. Добавя се при праза.

Сместа се оставя да къкри на тих огън около 40 минути, като към края се добавят оризовото мляко, чесънът и сухите подправки.

Готовата супа се поднася, когато се поохлади, с малко лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: