Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Мини царевично-пшенични хлебчета

Мини царевично-пшенични хлебчета

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689701
Мини царевично-пшенични хлебчета
Снимка: Ася Заевска
2 / 3
09/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Всяка добра домакиня знае как да приготви вкусни мини хлебчета като тези за нула време"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • червени чушки - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава (аз ги предпочитам с червен)
  • свинско месо - 200 г пушено
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • царевичен грис - 5 с.л. ( с връх)
  • брашно - 10 с.л. ( с връх)
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прехвърлете в купа киселото мляко и бакпулвера и ги разбъркайте.

Добавете яйцето, пушеното месо, подправките, предварително нарязаните на ситно лук и чушка и натрошеното сирене.

След това добавете царевичния грис и брашното. Разбъркайте добре.

Трябва да се получи гъста смес, която при загребване с лъжица да остава на нея.

Намажете обилно с олио голяма правоъгълна тава.

Загребете 1 голяма супена лъжица от сместа и я поставете в тавата. Повторете действието до изчерпване на сместа.

Не гоним форма, тя сама се получава :)

След като разпределите сместа (при мен се получават 15 царевични хлебчета) пъхнете тавата във фурната и печете на 200 градуса за 20 мин.

Поднесете царевично-пшеничните хлебчета с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: