Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и почиства от семките. Нарязва се на по-малки парчета, за да се свари по-бързо. Картофът и морковът се обелват и измиват. Нарязват се на едри парчета.
Всички зеленчуци се слагат в тенджера. Заливат се с пилешкия бульон. Ако е необходимо се долива и малко вода, колкото да покрие зеленчуците. Овкусява се със сол. Оставят се на котлона да се сварят добре.
Хлябът се нарязва на малки кубчета. Разстилат се равномерно в тава. Овкусяват се със черен пипер, червен пипер, чубрица и кимион.
Поливат се с малко олио и се разбъркват добре. Слагат се във фурната да се пекат до получаването на хрупкави крутони, като се разбъркват 1-2 пъти.
След като зеленчуците са сварени се отлива част от бульона. Млякото се притопля, за да не се пресече, и се добавя при зеленчуците. Пасират се до получаване на хомогенна смес.
Според желаната от вас гъстота на супата се добавя или не се добавя от бульона, който се е получил при варенето. Сервира се с хрупкавите крутони.
Любима супа на децата, като те предпочитат крутоните да поомекнат.