Телешко по фламандски

12/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В широка тенджера с дебело дъно разтопете маслото и задушете в него за 5 мин ситно нарязаните лук и чесън.

Добавете накълцаното на малки парченца телешко и го пържете 7 мин, като го разбърквате от време на време.

Поръсете го с черен пипер и сол на вкус, разбъркайте го и го заравнете.

Изрежете кората на хляба, а средата оформете на еднакви дебели парчета, наредете ги върху месото и намажете с горчицата.

Във виното добавете майораната, дафиновия лист, захарта и сол на вкус, разбъркайте добре и залейте месото и хляба.

Сложете телешкото по фламандски да заври и го задушавайте на слаб огън 1-1 ½ часа.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар