Начин на приготвяне
Червената леща се измива много добре в няколко води и се накисва за няколко часа. В блендер се поставят яйцата, олиото и изплакнатата и изцедена леща.
Всичко се блендира до хомогенна смес и се прехвърля в купа, където се добавят и останалите продукти ( бакпулвер, сол, брашно от нахут, копър и тофу).
Тофуто се нарязва на малки кубчета, а копъра на ситно.
Всичко се разбърква добре и се изсипва в намазана с олио и поръсена с малко царевично брашно тава. Аз използвам тавичка с диаметър 25 сантиметра. Консистенцията е като на гъсто кексово тесто.
Пече се 25-30 минути на 180 градуса без вентилатор или на 160 градуса с вентилатор. Проверява се с клечка за зъби (трябва да не полепва от сместа по клечката, когато се боцне).
Рецептата е безглутенова, вкусна, здравословна и различна.
За тези, които не са алергични към млечни продукти, могат да заменят тофуто с бяло саламурено сирене и да добавят половин чаена чаша кисело мляко към основната смес в блендера. Тогава, яйцата може да бъдат намалени от три на две и да не се добавя брашното от нахут.
Добър апетит!
Коментари