Начин на приготвяне
Маята се разбърква на кашичка с малко мляко, захар и брашно. Оставя се да втаса.
Яйцата се разбиват с прясното мляко, киселото мляко, олиото, солта и маята. Замесва се тесто, което се оставя да втаса за около половин час.
Сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва, а колбасът се реже на ситно.
Готовото тесто се дели на малки топки. Всяка топка леко се радърпва с ръка, маже се с разтопено масло и се слага от плънката.
Оформят се топчетата и се редят във форма за кекс, която обилно е намазана с олио.
Поръсват се маково семе, сусам, червен пипер.
Пече се в загрята фурна на 180 градъса за около 40-50 минути.
Готова се маже с масло, поръсва се с вода и се покрива с кърпа.