Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пълнена питка във форма за кекс

Пълнена питка във форма за кекс

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Пълнена питка във форма за кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"А във формата за кекс ако знаете само каква питка можем да приготвим... после ще ви разказваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 20 гр.
  • брашно - около 600 г
  • Плънка
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • колбас - 100 г
  • масло - 50 г
  • за поръсване
  • маково семе
  • червен пипер
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква на кашичка с малко мляко, захар и брашно. Оставя се да втаса.

Яйцата се разбиват с прясното мляко, киселото мляко, олиото, солта и маята. Замесва се тесто, което се оставя да втаса за около половин час.

Сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва, а колбасът се реже на ситно.

Готовото тесто се дели на малки топки. Всяка топка леко се радърпва с ръка, маже се с разтопено масло и се слага от плънката.

Оформят се топчетата и се редят във форма за кекс, която обилно е намазана с олио.

Поръсват се маково семе, сусам, червен пипер.

Пече се в загрята фурна на 180 градъса за около 40-50 минути.

Готова се маже с масло, поръсва се с вода и се покрива с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: